Momčilo CHEF Conić preporučuje: Dezerti koji se jedu očima

MODERNA KUHINJA VELIKOG LESKOVAČKOG KUVARA

Momčilo CHEF Conić preporučuje: Dezerti koji se jedu očima

14:55
368
0
Leskovačke Vesti
PODELI

Njegove vitrine krase mnogobrojna međunarodna priznanja, a član je Svetskog udruženja kuvara WACS-a i međunarodni sudija kulinarstva

Najpoznatiji leskovački kuvar,profesor gastronomije koji se usavršavao u zemlji i inostranstvu

Stefan Živković, jedan od najpoznatijih srpskih kuvara i član Olimpijskog gastronomskog tima Srbije je studentima gastronomije sa Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu pokazao majstorije modernog dekorisanja dezerta.

Mimčilo CHEF Conić i Leskovačke vesti vam otkrivaju tajne velikih majstora kuhinje i predstavljaju četiri tematska dezerta kuvara jednog od najpoznatijih restorana u Beču.

Dezerti od cvekle, limuna, maline i čokolade, dekorisani tako da ih možete pojesti očima su kombinacija naših autotonih namirnica, pa ako imate i malo smisla za serviranje, možete ove dezerte poslužiti svojim gostima u specijalnim prilikama.

ČOKOLADNI DEZERT

PLAN RADA: Mus od mlečne čokolade, ganaz od bele čokolade, krnc od lešnika, sunđer od kafe i isomalt balon

SASTOJCI: 5 jaja, 100g brašna, 20g kafe, 200g menaz čokolade, 2dl slatke pavlake, 200g bele čokolade, 70g lešnika, 100g nucole ili nutele, 150g korni fleksa, 100g crne čokolade

DEZERT OD CVEKLE

PLAN RADA: Cvekla krem, keks, dehidrirana cvekla, čokoladna pralina, sunđer od cvekle

SASTOJCI: 300g cvekle, 100g maskarpone sira, 100g šećera u prahu, 100g neskvika, 150g brašna, 100g čokolade Menaz, 3 jaja, kartonske čaše

DEZERT OD MALINE

PLAN RADA: Malina krem, kora od belanca, pralina sa kremom od malina, mus od malina, prah od puslica, sveže maline

SASTOJCI: 200g zamrznutih malina, 250g šećera, 2dl slatke pavlake, 5 jaja, 2dl mleka, 100g brašna, 200g čokolade, 50g vežih malina, 10g želatina

LIMUNOV DEZERT

PLAN RADA: krem od limuna, puter kranc, žele od nane, puslica, dehidrirani limun

SASTOJCI: 500g limuna, 7 jaja, 100g putera, 4dl slatke pavlake, 100g šećera, 200g brašna, 50g nane, 3 kesice želatina

 

POSTAVI ODGOVOR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Leskovačkih Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Leskovačkih Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Leskovačkih Vesti se možete obratiti ovde: info {at} leskovackevesti {dot} rs