Momčilo CHEF Conić preporučuje: Punjeni pileći file sa sosom od vrganja

Njegove vitrine krase mnogobrojna međunarodna priznanja, a član je Svetskog udruženja kuvara WACS-a i međunarodni sudija kulinarstva

Najpoznatiji leskovački kuvar,profesor gastronomije koji se usavršavao u zemlji i inostranstvu

Danas vam preporučuje neverovatnu kombinaciju ukusa koja se sprema lako i za svega pola sata

Pileći file otvoriti i napuniti suvim šljivama koje ste predhodno potopili u mlaku vodu kako bi omekšale.

Pored šljiva lagano dodati punomasni sir, a meso posoliti i pobiberiti. Peći 20 minuta na 170 stepeni, a za to vreme obrati krompir sa ljuskom. I ostalo povrće možete prostirati na puteru ili maslinovom ulju.

Sos spremiti na sledeći način: prostirati luk i dodati vrganje (ili šampinjone), dobro udinstati, naliti pavlakom i začiniti.

Jelo možete servirati kao na slikama…

Potrebne namernice:

150g pilećeg file

30g suvih šljiva

20 g punomasnog sira

krompir 50g

30g tikvica

20g sargarepe,30g praziluk

30g vrganji ili šampinjona

20g crnog luka

1 dl pavlake za kuvanje

So i 4 vrste bibera su idealna kombinacija sa suvim šljivama i vrganjima…

Začin dozirati po ukusu.

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *