Njegove vitrine krase mnogobrojna međunarodna priznanja, a član je Svetskog udruženja kuvara WACS-a i međunarodni sudija kulinarstva
Najpoznatiji leskovački kuvar,profesor gastronomije koji se usavršavao u zemlji i inostranstvu
Danas vam preporučuje neverovatnu kombinaciju ukusa koja se sprema lako i za svega pola sata
Pileći file otvoriti i napuniti suvim šljivama koje ste predhodno potopili u mlaku vodu kako bi omekšale.
Pored šljiva lagano dodati punomasni sir, a meso posoliti i pobiberiti. Peći 20 minuta na 170 stepeni, a za to vreme obrati krompir sa ljuskom. I ostalo povrće možete prostirati na puteru ili maslinovom ulju.
Sos spremiti na sledeći način: prostirati luk i dodati vrganje (ili šampinjone), dobro udinstati, naliti pavlakom i začiniti.
Jelo možete servirati kao na slikama…
Potrebne namernice:
150g pilećeg file
30g suvih šljiva
20 g punomasnog sira
krompir 50g
30g tikvica
20g sargarepe,30g praziluk
30g vrganji ili šampinjona
20g crnog luka
1 dl pavlake za kuvanje
So i 4 vrste bibera su idealna kombinacija sa suvim šljivama i vrganjima…
Začin dozirati po ukusu.
Ostavite odgovor