Njegove vitrine krase mnogobrojna međunarodna priznanja, a član je Svetskog udruženja kuvara WACS-a i međunarodni sudija kulinarstva
Najpoznatiji leskovački kuvar,profesor gastronomije koji se usavršavao u zemlji i inostranstvu
Stefan Živković, jedan od najpoznatijih srpskih kuvara i član Olimpijskog gastronomskog tima Srbije je studentima gastronomije sa Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu pokazao majstorije modernog dekorisanja dezerta.
Mimčilo CHEF Conić i Leskovačke vesti vam otkrivaju tajne velikih majstora kuhinje i predstavljaju četiri tematska dezerta kuvara jednog od najpoznatijih restorana u Beču.
Dezerti od cvekle, limuna, maline i čokolade, dekorisani tako da ih možete pojesti očima su kombinacija naših autotonih namirnica, pa ako imate i malo smisla za serviranje, možete ove dezerte poslužiti svojim gostima u specijalnim prilikama.
ČOKOLADNI DEZERT
PLAN RADA: Mus od mlečne čokolade, ganaz od bele čokolade, krnc od lešnika, sunđer od kafe i isomalt balon
SASTOJCI: 5 jaja, 100g brašna, 20g kafe, 200g menaz čokolade, 2dl slatke pavlake, 200g bele čokolade, 70g lešnika, 100g nucole ili nutele, 150g korni fleksa, 100g crne čokolade
DEZERT OD CVEKLE
PLAN RADA: Cvekla krem, keks, dehidrirana cvekla, čokoladna pralina, sunđer od cvekle
SASTOJCI: 300g cvekle, 100g maskarpone sira, 100g šećera u prahu, 100g neskvika, 150g brašna, 100g čokolade Menaz, 3 jaja, kartonske čaše
DEZERT OD MALINE
PLAN RADA: Malina krem, kora od belanca, pralina sa kremom od malina, mus od malina, prah od puslica, sveže maline
SASTOJCI: 200g zamrznutih malina, 250g šećera, 2dl slatke pavlake, 5 jaja, 2dl mleka, 100g brašna, 200g čokolade, 50g vežih malina, 10g želatina
LIMUNOV DEZERT
PLAN RADA: krem od limuna, puter kranc, žele od nane, puslica, dehidrirani limun
SASTOJCI: 500g limuna, 7 jaja, 100g putera, 4dl slatke pavlake, 100g šećera, 200g brašna, 50g nane, 3 kesice želatina
Ostavite odgovor